Wel zoenen, niet zoenen, wel of niet aanraken, de rekening splitsen of betalen. Er gaan allerlei verhalen rond over do’s en don’t tijdens een eerste date, maar wat is waar en wat niet? Wij hakken de knoop door en laten jou weten wat je ab-so-luut niet moet doen tijden een eerst date.

Te laat komen op de eerste date is echt uit den boze

De man met wie je hebt afgesproken is waarschijnlijk netjes op tijd en zit nu in zijn eentje in een kroeg of restaurant op jou te wachtten. Of erger nog, hij staat ergens buiten in zijn secuur uitgezochte outfit kou te lijden. Nee heren, kom op tijd. Zet desnoods je horloge een kwartier vooruit als dat helpt.

Hem meenemen naar…

Als je eenmaal op tijd op de afgesproken plaats komt, neem hem dan vervolgens echt niet mee naar je vrienden of familie. Dat is voor iedereen enorm ongemakkelijk en vooral voor je date. Wat moet hij wel niet van jou denken als ze ineens midden in het mannengeweld van jouw vrienden zit of wanneer jij hem voorstelt aan je moeder. Kies een gezellig, openbaar plekje voor een eerste date.

Stappen is voor later

Als we zeggen een openbaar plekje bedoelen we niet een stampvolle club. Op de eerste date gaan stappen is een no go. Het is er druk en je kan elkaar niet verstaan, elkaar beter leren kennen zit er dus niet in. Dat vinden de meeste mannen meestal wel belangrijk, zo op een eerste date. Als je elkaar eenmaal beter kent en jullie vinden uitgaan beiden leuk, is er geen vuiltje aan de lucht.

Kies jij maar, mij maakt het niet uit, wat jij wil, die zinnetjes moet je vermijden.

Ook al boeit het je helemaal niks waar jullie wat gaan drinken, de meeste mannen vinden het leuk als jij initiatief neemt. Neem hem dus mee naar je favoriete cafeetje of kies het restaurant waar jullie gaan eten. Een win-win situatie: je zit in je favoriete tent én zij vindt jou aantrekkelijk om jouw mannelijke gedrag.

Ikke, ikke, ikke

Teveel over jezelf praten is nooit goed, helemaal niet op je eerste afspraakje. Hij zal denken dat je ietwat aan de arrogante kant bent en dat je niet geïnteresseerd bent in hem. Een tweede date zal waarschijnlijk wel uitblijven als je niet ook het één en ander aan haar vraagt.

Te persoonlijk

‘Het één en ander aan haar vragen’ moet je ook niet te serieus nemen trouwens. Te persoonlijke vragen zijn namelijk óók weer niet goed. Is er eigenlijk wel iets wat wij goed kunnen doen op een eerste date? Ja, houd het simpel en luchtig.

Portemonnee vergeten

Aan het eind van het etentje hem verschrikt aankijken en vragen of hij het even kan voorschieten, nooit doen. In goed overleg de rekening splitsen kan misschien net, maar eigenlijk is iets laten betalen nooit echt goed op een eerste date. Je date wil worden impressed, door jou. En dat doe je door de gentleman uit te hangen.

Drink and drive

Jullie hebben een gezellige avond en het gaat ook hard met de drankjes, je tikt het ene biertje na de ander weg en ineens bedenk je je dat je nog met de auto moet: shit. Voor de meeste mannen is dit echt niet oké. Hij bedenkt zich: ‘Wat als ik eens bij hem in de auto zit, straks heeft hij dan ook gedronken’. Je date zal zich niet veilig voelen. Ga dus op tijd over op cola of kom op de fiets, met de trein of de bus.

Grapjes

Humor is geweldig, als je hem laat lachen ben je binnen. Maar wees voorzichtig en sla niet door. Beledigende grapjes waar je vrienden keihard om lachen, kunnen bij je date in het verkeerde keelgat schieten. Maak dus nooit grapjes over hem, over hem uiterlijk en imiteer ook zeker niet hem stem, accent of bewegingen.

Over de schrijver van dit artikel

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. De praatjes blog van Pikalilly is wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de gelijkheid. Dagelijks probeert de redactie hier leuke artikelen te plaatsen om jou te informeren en te interesseren.