Je date gaat perfect: hij lacht om je grapjes, ziet er goed uit en jullie hebben veel met elkaar gemeen. En dan sta je daar, voor haar huis. Wat nu? Een knuffel, een zoen of meteen sexen?

Maar liefst 17 procent van de singles duikt met zijn date het bed in na (of tijdens…) de eerste date. De meeste singles, 1 op de 3, wacht geduldig op de tweede date. Een kwart van de 1000 ondervraagde singles heeft sex na de derde date.

Snel onder de lakens duiken kan geen kwaad, maar doen de ondervraagden het wel veilig? 28 procent zorgt altijd voor een hoesje, 44 procent meestal. Voor 1 op de 5 ondervraagden is onveilige sex meer regel dan uitzondering en 7 procent kan het niets schelen: die vrijen gewoon zonder protectie, een SOA erbij maakt niet uit. En ook dat blijkt uit de cijfers: 9 procent van de ondervraagden heeft wel eens een SOA opgelopen na onveilige sex.

Dat 40 procent van de ondervraagden vrijwel direct sex heeft, is geen verrassing. Een kwart van de singles heeft meer dan 25 bedpartners versleten.

De redactie van Pikalilly

Over de schrijver van dit artikel

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. De praatjes blog van Pikalilly is wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de gelijkheid. Dagelijks probeert de redactie hier leuke artikelen te plaatsen om jou te informeren en te interesseren.