Jullie beginnen de vooravond met een romantisch bioscoopbezoek. In het donker houden jullie eerst elkaars hand vast. Maar hoe verder de film werkt naar zijn eindplot, hoe opgewondener jullie worden. Dit belooft bij thuiskomst een porno-achtige filmset te worden.

Na de bios besluiten jullie nog een drie-gangen menu te nemen bij jouw favoriete Mexicaan. Het voorgerecht is bonensoep, gevolgd door goedgevulde wraps, het toetje is een groot stuk Zuid-Amerikaanse cake. Alles wordt nat gehouden door een fles champagne en een paar shotjes tequila. Maar eenmaal thuis aangekomen is er niets meer over van alle geilheid die is opgebouwd tijdens het film kijken en vallen jullie in een diepe slaap. Waar is het mis gegaan?

Alcohol, suikers en verzadigde vetten zijn dé boosdoeners voor je seksleven. Hoe geil je ook was voor het avondeten. Door het verkeerde voedsel wordt je libido tot ver onder het nulpunt gebracht. Verzadigde vetten verminderen bijvoorbeeld het bloedtoevoer (niet geheel onbelangrijk om je kleine heer goed te laten presteren). Teveel zout op je eten heeft invloed op je bloeddruk, en wordt die te hoog, dan kan je broek ook wel aan blijven.

Alcohol heeft twee kanten

Alcohol kan je immers ook goed in de stemming brengen. Weet waar je grens ligt. We weten allemaal wat er gebeurt met teveel drank op. Shotjes in combinatie met warm eten zorgt voor een gigantische after dinner dip. Die jou én je vriend kunnen raken.

Snelle koolhydraten voor een stoere Adonis

Eet je veel wit brood, aardappelen en suikers dan voel je al snel een stoere Adonis worden. Helaas is dit van korte duur. Je suikerspiegel stort snel weer in, waarna slaperigheid intreedt. Sex voor het avondeten is een oplossing. Of laat suikers staan en kies voor een groene maaltijd waarop je de hele nacht door kan gaan.

Winderigheid, ketsen met je billen stijf op elkaar

Ketsen met je billen stijf op elkaar is een ramp die je moet proberen te voorkomen. Eet geen ui soorten, koolsoorten of bonen. Leer daarnaast je lichaam kennen. Op sommige voedingsstoffen reageert je lichaam ook met gasvorming. Logisch, maar laat dan ook die producten staan.

Wat eten we dan wel?

Wat wij mannen nodig hebben zijn trage koolhydraten. Deze vind je in bijvoorbeeld volkorenbrood en –pasta. Je uithoudingsvermogen wordt als die van een Duracell-konijn. IJzer uit bijvoorbeeld roodvlees en groene groenten helpen je tegen de vermoeidheid. En biefstuk, kaas en zalm verhogen het dopamine-gehalte. Dit hormoon wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit brengt je niet alleen geil, het geeft je ook energie om uren geil te blijven.

Boner

Vette vissen en zink zijn de sleutelwoorden tot een stijve piemel tot in den eeuwigheid. Makreel en sardines eten laat je bloed sneller stromen. Kip en tofoe, proteïnerijk voedsel, zorgen er voor dat je met je hoofd bij de les blijft. Maar de echt mannelijke potentie bevorderende voedselbronnen kun je vinden in meergranenbrood, oesters en rood vlees.

Over de schrijver van dit artikel

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. De praatjes blog van Pikalilly is wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de gelijkheid. Dagelijks probeert de redactie hier leuke artikelen te plaatsen om jou te informeren en te interesseren.