Uit onderzoek is gebleken dat Nederlandse mannen massaal te grote condooms kopen. Nou kun je natuurlijk denken dat dit komt omdat mannen simpelweg een grotere liefdesknuppel hebben gekregen, maar dit is allerminst waar. De gemiddelde lengte van de penis is niet toegenomen, een kwestie van overmoedigheid?

Size does matter

Even voor de beeldvorming, mannen kopen een grotere condooms (vaak maatje XL) terwijl zij kleiner nodig hebben. Is het dan cool om een grotere maat te kopen? Is het helemaal de shit om het doosje af te rekenen en de kassamedewerkers zien dat je zogenaamd een grote penis zou hebben? Wat het ook is, een grotere maat kopen dan dat nodig is werkt eerder in je nadeel dan in je voordeel.

Think twice

Grotere condooms kopen mag dan misschien helemaal hot zijn, goed voor je is het zeker niet. De kans dat je condoom sneller scheurt is zeer groot en ook de mogelijkheid dat hij afglijdt is aanwezig, niet echt ideaal. Mannen dragen tenslotte een condooms om ziektes te voorkomen. Mocht je binnenkort een doosje condooms kopen, kijk dan goed naar de maat die je écht nodig hebt en bespaar je een hoop ellende.

Over de schrijver van dit artikel

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. De praatjes blog van Pikalilly is wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de gelijkheid. Dagelijks probeert de redactie hier leuke artikelen te plaatsen om jou te informeren en te interesseren.