Waarom mannen meestal vreemdgaan weten we allemaal: de meeste mannen zoeken een stukje spanning. Maar waarom mannen ons bedriegen? Omdat je vast geen zin hebt om homobladen en blogs te lezen, deden wij het voor je.

Alle mannen weten het: vreemdgaan veroorzaakt schuldgevoel, en bedrogen worden doet pijn. Waarom doen ze het dan toch? Acht redenen.

  1. Je geeft hem te weinig sex: Vroeger, ja vroeger scheurde je de kleren van hem lijf voordat hij de voordeur achter zich dicht kon trekken. Nu denk je: zonde van die goedkope meuk van de Primark.
  2. Hij denkt dat jij het niet aan kan als hij je verlaat. Met andere woorden: hij bedriegt je om je te hélpen. Waardeloos excuus, maar toch heel populair in vriendenkringen.
  3. Je geeft hem te weinig aandacht. En die minnaar wel. Had je maar niet zo vaak moeten ‘overwerken’.
  4. Hij zoekt een ontsnapping: Die zeurende chef, gezondheidsproblemen, geldzorgen: het leven is vaak helemaal niet leuk. Dan is het verleidelijk voor hem om zich – al is het maar voor even – over te geven aan iets wat haar niet aan het normale leven herinnert.
  5. Hij neemt wraak omdat jij éérst vreemdging. Hij wil je de pijn laten voelen die hij voelde.
  6. Hij wil zelfvertrouwen tanken. Aandacht van de andere sekse geeft de man meer zelfvertrouwen en maakt dat hij zich sexier voelt. Soms lukt het dan niet om het bij flirten te houden.
  7. Je bent te saai in bed. Altijd weer diezelfde standjes, altijd weer diezelfde vent. Het mannetje wil variatie, dat is alles.
  8. Hij wil zich weer ‘nieuw’ voelen. Vergelijk je laatste vrijpartij met je liefje eens met je eerste. En zoek dan de 37 verschillen.

Over de schrijver van dit artikel

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. De praatjes blog van Pikalilly is wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de gelijkheid. Dagelijks probeert de redactie hier leuke artikelen te plaatsen om jou te informeren en te interesseren.