Langzaam kwam je, met een baard tot op je knieën, uit je grot gekropen. Daar stond hij, jouw prachtige man. In de zomer begint alles te kriebelen. De vlinders, de bijen. Maar nu de zomer aanbreekt en die mannenvakantie er aan komt begin je te twijfelen. Moet je stoppen of doorgaan?

Wat vaak begint voor de leuk en lust zal negen van de tien keer stuk lopen. Maar een enkele keer blijkt die vlam je aandacht wat langer vast te houden. Je begint steeds meer uit te kijken naar die dagen dat jullie samen zijn. En stiekem begin je hem steeds leuker te vinden.

Er komt natuurlijk een dag dat je jouw vrijgezelle bestaan op moet geven. Maar of dat ook daadwerkelijk nu al is, is de vraag. Je zult niet de eerste man zijn die kiest voor de man maar op vakantie zelf zijn handen toch niet van die Spaanse man kan houden. En bij thuiskomst moet dealen met een huilende (ex)vriend op de bank.

Dus voordat er harten gebroken gaan worden moet je goed bij jezelf het volgende nagaan:

  • Is hij daadwerkelijk een toevoeging aan mijn drukke leven?
  • Vertrouwt hij me?
  • Vertrouw ik hem?
  • Zie ik mezelf na de vakantie nog met hem door de stad wandelen?
  • Sta ik te springen om zijn ouders te ontmoeten?
  • Krijg ik het woord ‘vriend’ over mijn lippen?
  • Vind ik hem leuk genoeg om drie weken monogaam door het leven te gaan?
  • Koop ik een souvenir voor hem?
  • Kan ik me haar voorstellen met een Turkse badleraar?
  • Kan ik mezelf voorstellen met een Italiaanse serveerster?

Meer dan drie keer ‘Nee’ geantwoord? Steek dan je energie in het pakken van je koffer. Je bent er nog niet klaar voor om je te binden. Een prille liefde stoppen nét voor het vliegtuig opstijgt naar een zonnige bestemming is een tikkeltje cru. Denk na, overweeg en maak nu een beslissing.

Wees ook niet bang om juist wel de keuze te maken. Word je akelig van het idee dat ze met een stomende Turkse strandhunk in bed beland. Maak dan van je vlam je vriend. En geniet van de vakantie met je vriend tot het door jullie toegestane limiet.

Over de schrijver van dit artikel

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. De praatjes blog van Pikalilly is wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de gelijkheid. Dagelijks probeert de redactie hier leuke artikelen te plaatsen om jou te informeren en te interesseren.