Masturberen of jezelf aftrekken is een goede manier om seks te hebben. Misschien heb jij er niet zoveel mee, maar voor veel mannen is het een populaire hobby. ‘s Ochtends voor het opstaan, onder de douche, op het toilet op school of op het werk, ‘s avonds voor het slapen: eigenlijk kan het altijd en overal. Met wat stimulerende blaadjes, een porno-dvd’tje, een vriendje op de webcam, geile praatjes aan de telefoon of de oneindige mogelijkheden van je eigen dirty mind ter inspiratie.

Masturberen, leren door doen

De beste manier om jezelf (of iemand anders) af te trekken, verschilt per persoon. Je pakt je pik vast en beweegt je hand ritmisch op en neer over je eikel naar beneden en weer terug. Gaandeweg voer je het tempo op totdat je klaarkomt. Je kunt je hele hand, maar ook alleen een paar vingers gebruiken; alleen korte bewegingen, maken of juist lange halen over de hele lengte van je pik.

Wel of niet besneden?

Als je onbesneden bent, beweeg je je voorhuid op en neer over je eikel. Dit geeft een opwindend gevoel. Ben je besneden en is dus je voorhuid geheel of gedeeltelijk verwijderd, dan is je eikel vaak minder gevoelig. Met wat spuug of glijmiddel zorg je er dan voor dat het wat makkelijker glijdt. Dit werkt trouwens ook als je onbesneden bent.

Masturberen is samen ontdekken

Als je een ander aftrekt, voel je natuurlijk minder goed wat het effect is. Het is dus een kwestie van opletten: hoe reageert hij op wat je bij hem doet? Versnelt zijn ademhaling, kreunt hij? Pak je zijn pik te hard beet of ben je juist te soft? Moet je sneller gaan, of juist langzamer? De een vindt het lekker met een paar vingers, de ander heeft liever een stevige vuist om zijn pik. Dat kun je hem best vragen. Je moet het samen ontdekken, door vragen te stellen en andersom ook te laten blijken hoe je het vindt als hij jou aftrekt.

Uit onderzoek blijkt dat masturberen goed voor je is, of je nu in een relatie zit of single bent. Dus mannen 🙂


Je kunt jezelf tijdens het aftrekken extra stimuleren door jezelf te vingeren of te neuken met een dildo. Je kunt ook met je pik ergens tegenaan duwen (rijden), waardoor het lijkt alsof je iemand neukt.

Over de schrijver van dit artikel

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. De praatjes blog van Pikalilly is wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de gelijkheid. Dagelijks probeert de redactie hier leuke artikelen te plaatsen om jou te informeren en te interesseren.