Uit onderzoek blijkt dat ontrouw zijn in de genen zit. Onderzoekers aan de Universiteit Van Queensland, Australië, ontdekten het zogenaamde ‘ontrouwheidsgen’. Dit geen zorgt ervoor dat mensen sneller vreemdgaan. Toch niet rustig thuis op de bank zitten terwijl je manlief weg is.

Van meerdere borden eten

Om een ingewikkeld verhaal makkelijk te maken, mannen die een bepaald gen hebben, zouden sterker geneigd zijn het geluk buiten de relatie te zoeken. Het gen heeft invloed op de sexuele motivaties. Het gaat om het AVPR1A-gen, dat de boosdoener lijkt te zijn van overspelige mannen. Bij dieren zorgt het voor promiscuïteit en roekeloosheid, maar in een bepaalde variant leidt het bij mensenmannen blijkbaar tot vreemdgaan. We erven het gen van onze beide ouders en er zijn heel veel variaties mogelijk. Gelukkig vertellen de onderzoekers wel dat de genen niet de enige oorzaak zijn van overspel. Sociale en culturele factoren spelen nog steeds een grote rol.

Eén op de drie

Hoeveel mensen gaan er uberhaupt vreemd in Nederland? Ruim één op de drie Nederlands (31%) is weleens vreemdgegaan in een relatie. Ben jij een brave Hendrik of kleur ook jij stiekem weleens buiten de lijntjes?

Over de schrijver van dit artikel

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. De praatjes blog van Pikalilly is wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de gelijkheid. Dagelijks probeert de redactie hier leuke artikelen te plaatsen om jou te informeren en te interesseren.