Gebruik je fantasie als je pijpt. Stop niet zomaar die penis in je mond. Speel eerst wat met zijn ballen met je tong. Glij likkend naar de top en speel met de eikel: wrijf erover, draai errond of geef hem tikjes. Pijp hem traag en dan weer snel. Dat maakt het allemaal spannender. Zorg ervoor dat je lippen en je mond goed vochtig zijn. Pijpen is orale seks: een man opwinden en laten klaarkomen met je mond. Soms is pijpen een onderdeel van het voorspel, een voorafje dat eventueel overgeslagen kan worden. Maar een goed ‘mondeling’ kan prima als volwaardige hoofdmaaltijd dienen. Welbeschouwd is een blowjob best ingewikkeld. Pijpen vereist subtiliteit, techniek en een goed gevoel voor wat je partner fijn vindt. Let op: sperma in je mond geeft risico op hiv! Het is dus slim om je partner niet in je mond te laten klaarkomen. Door te pijpen zonder condoom kun je ook een andere soa oplopen.

Zoals bij alle seks moet je bij pijpen goed aanvoelen en inspelen op zijn signalen. Als je niet zeker bent dat je het goed doet, vraag dan gewoon: “Vind je dit leuk?” Je dan haalt misschien wel best eerst zijn penis uit je mond.

Tanden gebruiken tijdens pijpen?


Pijpen gaat om een combinatie van tong, lippen, de binnenkant van je mond, keel, handwerk en ritme. Er is één basisregel waarover vrijwel alle mannen het eens zijn: géén tanden. Een enkeling het misschien waarderen als je plagerig een beetje knaagt – als je het maar héél voorzichtig doet. Pas op met de tanden! Open je mond dus ver genoeg en span je lippen over je tanden. Zuig zacht, niet als een stofzuiger. Ken je grenzen. En die van hem. Zachtjes bijten kan gerust, maar absoluut niet te hard.

Het gevoeligste plekje van de penis

De gevoeligste plek van je penis is je eikel en daarvan is de rand, de corona, het beste te prikkelen. Ook bij het toompje, dat de voorhuid aan de eikel verbindt, zitten veel zenuwuiteinden en voelt het dus heel opwindend. De schacht van je penis gaat tussen je balzak en je anus over in het perineum en ook dat is een plek waar je met je tong goed kunt scoren.

Gebruik altijd extra handwerk

Vergeet niet je handen te gebruiken tijdens het pijpen! Het masseren van het perineum terwijl je pijpt, werkt stimulerend op zijn erectie. De schacht van de penis zelf is het minst gevoelige onderdeel, maar als je die masseert, kun je de bloedtoevoer naar de eikel beïnvloeden. Als je een beetje knijpt, zwelt de eikel, waardoor hij groter wordt en nog gevoeliger.

Pijpen voor gevorderden

  • Handen: Hou zijn penis vast en beweeg met je handen in hetzelfde ritme als je mond. Je hand dient zo als een verlengstuk voor je mond.
  • Deep throat: Als je je partner diep pijpt en zijn penis tot achter in je keel laat gaat, heb je de reflex om te kokhalzen. Het is even wennen, maar na een tijdje verdwijnt die reflex.
  • Mondneuken: Je kan ook je vriendje in zijn mond ‘neuken’. Doe het eerst voorzichtig, anders kan het agressief overkomen. Je kunt ook zijn hoofd in je handen nemen en zo het ritme aangeven. Als jij het bent die pijpt, kun je eventueel je hand rond de penis houden, zodat hij niet te diep komt.
  • Vingeren: Stop een vinger in zijn kont terwijl je hem pijpt en masseer zijn prostaat. Het vraagt wat coördinatie, maar de meeste jongens worden helemaal wild van die dubbele stimulatie.
  • 69: Tegelijk pijpen en gepijpt worden. Je ligt omgekeerd, elk met het hoofd ter hoogte van het kruis. Dat kan zij aan zij of één iemand op zijn rug en de ander op handen en knieën erboven. Al is het niet zo gemakkelijk als het lijkt om je op die twee activiteiten tegelijk te concentreren.
  • Ijsblokjes: Neem ze in de mond terwijl je hem pijpt, het voelt heel spectaculair aan.
  • Smaakcondooms: Ze geven een andere smaak aan de piemel en beschermen je extra tegen soa’s. Kies best voor smaakcondooms met een CE-label, daar kan je ook gebruiken om mee te neuken. Andere smaakjes krijg je met behulp van een pot confituur, een spuitbus slagroom of chocolademousse.

Pijpen en het uitsteltechniek

Wat goed werkt, is de uitsteltechniek: je bewerkt met je tong alle onderdelen van zijn pik – de schacht, ballen, perineum, binnenkant van zijn benen, je likt voorzichtig de rand van zijn eikel, het toompje. Pas op het laatst neem je zijn gehele eikel in je mond en laat je zijn pik naar binnen glijden. Trek hem er wel uit voordat hij klaarkomt in je mond: sperma in je mond geeft risico op hiv.

Seksstandjes bij het pijpen

Tijdens het pijpen kun je verschillende houdingen aannemen. Standje 69 is een klassieker bij het pijpen. Daarbij lig je naast elkaar met je hoofden ver uit elkaar. Zo kunnen jullie elkaar tegelijk pijpen. Dat gaat het makkelijkst als een van jullie op de rug ligt of als jullie allebei op je zij liggen. Ook opwindend is het als je op je knieën voor de ander zit en je in je mond laat neuken.

Pijpen risico op hiv

Pijpen kan wat hiv betreft weinig kwaad. Voorvocht bevat erg weinig virus, dat bovendien geneutraliseerd wordt door het speeksel. Laat je partner best niet klaarkomen in de mond. Gebeurt dat toch, spuw het sperma dan uit en slik het sperma niet in. Achter in de keel is het slijmvlies namelijk dunner en kwetsbaarder.

Als je koortsblaasjes of wondjes in de mond hebt, pijp je best niet. Op dat moment kan hiv uit het voorvocht toch binnendringen. En je bent dan ook kwetsbaarder voor soa’s.

Pijpen risico op soa’s

Met pijpen kun je soa’s zoals syfilis, gonorroe, chlamydia en herpes oplopen, ook als je partner niet klaarkomt in je mond. Laat je daarom elke zes maanden testen op soa’s als je wisselende contacten hebt.

Als je al een soa hebt, ben je kwetsbaarder voor hiv als je pijpt. Het risico is groter omdat zowel je slijmvlies als je afweer is aangetast. Laat je niet pijpen zolang je niet genezen bent van een soa. Met pijpen geef je syfilis en gonorroe gemakkelijk door. Als je hiv én een soa hebt, kan je met pijpen hiv doorgeven.

Lekker: Ga plat op je buik liggen en zorg dat je pik naar onder wijst, zodat je partner je vanachter kan afzuigen en tegelijkertijd allerlei andere spannende plekjes kan bewerken.

V

Over de schrijver van dit artikel

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. De praatjes blog van Pikalilly is wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de gelijkheid. Dagelijks probeert de redactie hier leuke artikelen te plaatsen om jou te informeren en te interesseren.