Je vriend strelen en masseren, van top tot teen zoenen en likken en je lijf stevig tegen hem aanwrijven. Knuffelen kan op allerlei manieren. Zacht en hard, met handen en huid. Een groot voordeel voor wie het daarbij houdt: er is vrijwel geen risico op soa.

Maak hem sensueel helemaal gek met een massage

Knuffelen kan ook een goede manier zijn om de spanning op te bouwen, op weg naar de volgende stap. Massage kan dat genot intensiveren. Je kunt daar massage-olie bij gebruiken, maar gebruik liever glijmiddel op siliconenbasis. Hiermee voorkom je dat je een condoom aantast met de olie, mocht je later alsnog willen neuken.

Zoenen

De zoen is een visitekaartje, een aankondiging van hoe iemand is in bed: tenminste dat vinden sommige mannen. Als het met zoenen niet klikt, dan werkt het ook niet in bed, vinden zij. In feite kan er weinig misgaan bij het zoenen: je houdt je hoofd iets schuin, zodat jullie neuzen elkaar niet in de weg zitten, drukt je lippen tegen die van de ander, opent je mond en laat langzaam je tong naar binnen glijden. Je hoeft het natuurlijk niet alleen bij zoenen op de mond te laten. Zijn hele lichaam leent zich ervoor.

Let op soa

Met zoenen kun je een herpes van oplopen. Ook is er een klein risico op hepatitis B als de ander veel van deze virussen in zijn lichaamsvloeistoffen heeft en jij bijvoorbeeld een ontsteking in je mond hebt.

Knuffelen en zoenen zijn goede manieren om spanning en intimiteit op te bouwen.

Redactie

Over de schrijver van dit artikel

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. De praatjes blog van Pikalilly is wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de gelijkheid. Dagelijks probeert de redactie hier leuke artikelen te plaatsen om jou te informeren en te interesseren.