Na alle bloed, zweet en tranen is het dan toch gelukt: je hebt een date. Een date vergt nog wel enige voorbereiding van jouw kant om blunders te voorkomen. Als je onze checklist nagaat en de tips opvolgt, kan er weinig fout gaan tijdens je date. Veel plezier (en succes)!

Check je date

Je hoeft natuurlijk niet precies te vertellen wat je van plan bent voor jullie eerste date. Mannen vinden het leuk om verrast te worden. Het is wel handig om van te voren even na te gaan wat zijn interesses zijn. Je doet hem geen plezier met een metalconcert als hij van country houdt. Naar een sushirestaurant gaan terwijl hij allergisch is voor vis, is ook een domper. Doe dus een beetje research voor een geslaagde date.

Sexdating tip: vind andere mannen die graag met mannen afspreken

Check je connectie

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet? De kans is groot dat je hem via iemand anders hebt leren kennen of via een homo datingsite. Als hij een bekende is van een goede maat van je (of erger: zijn ex), licht hem dan van tevoren even in. Je hoeft zijn toestemming niet te krijgen voor jullie date, maar het is wel net zo eerlijk tegenover hem dat hij van jullie af weet. Jij zou het ook niet leuk vinden als je erachter moest komen via een Facebook-post.

Check je condooms

We willen hier niet mee zeggen dat je erop moet rekenen dat jullie na een eerste date bij elkaar in bed belanden. Mocht dat wel gebeuren, dan is het jouw verantwoordelijkheid om aan voorbehoedsmiddelen te denken. Je kunt er niet maar zo vanuit gaan dat hij onveilige seks wilt. Tijdens jullie romantische etentje is het niet nodig om te melden dat je condooms bij je hebt ‘voor het geval dat’ (liever niet zelfs). Als je echt slim bent, heb je er twee in je portemonnee. Je weet maar nooit.

Check je portemonnee

Een van de grootste blunders tijdens een eerste date: en vergeten portemonnee. Als jij hem mee hebt gevraagd, zal hij echt niet voor jou gaan betalen. Misschien delen jullie de rekening, maar deze avond gaat je hoe dan ook geld kosten. Kijk je banksaldo nog even na en maak desnoods wat geld over. Zo weet je zeker dat je nooit rode cijfers hebt – en het bijbehorende rode hoofd.

Check je telefoon

Hiermee bedoelen we niet dat je om de tien minuten op het ding moet kijken. Sterker nog, tijdens de date hoor je hem op stil te hebben staan. Neem je favoriete gadget wel mee. Als jullie na het etentje nog ergens wat willen drinken, kun je gelijk een leuk tentje opzoeken. Ook is het handig om een taxi te kunnen bellen als het meer wordt dan één drankje. Denk er dus aan dat de accu van je telefoon nog vol genoeg is.

Check je huis

Misschien heb je de hoofdprijs te pakken en gaat je date na afloop met je mee naar huis. Dan wil je niet dat hij in een zwijnenstal terechtkomt. Ruim op, doe de afwas en haal even een doekje door de badkamer. Als je daarmee klaar bent, doe het dan opnieuw. Sommige mannen zien meer details en je wilt niet afgaan als een gieter als hij een smoezelige handdoek van de bank moet halen omdat jij die over het hoofd gezien hebt.

Check jezelf

Je hoeft echt niet in driedelig pak, maar zorg er op z’n minst voor dat je je tanden hebt gepoetst. En je haar hebt gedaan. En je baard hebt bijgewerkt. Klinkt allemaal heel logisch, dus dat lijkt ons niet zo’n probleem. Maar bereid je ook mentaal voor. Wat verwacht je van de date? Wil je hem vragen voor een tweede en zo ja, hoe dan? Topsporters visualiseren een belangrijke wedstrijd en het kan geen kwaad om je eerste date ook zo te zien. We hoeven je niet te vertellen wie de gouden medaille is.

Succes, is je afspraakje een grote blunder geworden en je zoekt nog een spannende date? Surf dan snel naar Pikalilly.

Over de schrijver van dit artikel

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. De praatjes blog van Pikalilly is wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de gelijkheid. Dagelijks probeert de redactie hier leuke artikelen te plaatsen om jou te informeren en te interesseren.