In onze taal is alles ‘leuk’. Vrije dagen zijn leuk, motoren zijn hartstikke leuk en mannen zijn zelfs gevaarlijk leuk. God, dat eeuwige leuk. Doodmoe word je ervan. Want wat houdt het nou in als je iemand ‘leuk’ vindt? Ergens ligt die onzichtbare grens tussen leuk vinden en regelrechte verliefdheid. Je zou denken dat je het wel herkent, maar is dat echt zo?

Het gevoel van Verliefdheid zou je zo hard in je gezicht moeten rammen dat je er onmogelijk nog omheen kunt. Als we films mogen geloven, is er een significant punt waarop het magische besef van liefde ineens indaalt. Klamme handen en zestien keer checken of je haar wel goed zit. Dat gemene gevoel dat verliefdheid heet, zou je permanent misselijk maken en zodanig in de war brengen dat je gerust met twee verschillende schoenen de deur uit wandelt. Stuk voor stuk ‘tekenen’. Maar het leven is geen film. Het intreden der liefde is meestal een stuk subtieler dan dat. En hallo, de tijd van sprookjes was op je 11e al wel voorbij.

Hij kan niets fout doen

Je romantiseert hem veel te veel. Dat asociale taalgebruik waar je je normaal aan stoort, klinkt ineens als muziek in je oren. Alleen hij kan ‘verdomme, wat een teringweer’ laten klinken als het mooiste gedicht dat ooit geschreven werd.

Je vrienden worden gek van je

Je mag ervan uitgaan dat je redelijk gek op hem bent als zelfs die koffievlek op je bureau je aan hem herinnert. Als hij nou eens vijf minuten naar de achtergrond van je gedachten verdween, that’d be great. Maar nee. Waar het hoofd vol van is, daar loopt het hart van over. Dus als je over niets anders meer kunt lullen, zou de liefde wel eens gevaarlijk dichtbij kunnen zijn.

Je hebt Pikalilly verwijderd.

Dit is serieuze business. Besef je wel dat je duizenden potentiële mannen laat schieten? De één nog mooier dan de ander? Als je speciaal voor hem de mobiele vleeskeuring verlaat, dan is dat een reusachtig iets. (Dump hem als een gentleman)

Meer handige tips

Je showt hem aan je vrienden

Ja hoor, je laat hem toe in je inner circle. Weet je moeder al van haar bestaan af? Als je begint te pronken met een man, vind je hem meer dan leuk. Dan hoort hij al een beetje bij jou, anders was het niet de moeite waard om haar überhaupt aan iemand te introduceren.

Je wacht op zijn berichtjes

Oh, de pijnlijk diepe teleurstelling als dat Whatsappje van je beste vriend is. Je wil met hem praten, luisteren naar wat hij vandaag heeft meegemaakt. Ook als dat een doodsaai betoog van drie uur is over katten en haar zeurende vrienden. Allemaal prima, jij wil gewoon met hem communiceren. En dan die mallotig brede lach van je, als hij jou eindelijk iets stuurt. Niet normaal, man.

Zijn pijn is de jouwe

Het raakt je als hij verdriet heeft. Dat is best een teken, hoor. Als het je geen moer interesseert dat ze een been breekt, dan voel je ook niet zoveel.

Je maakt je zorgen dat je hem kwijtraakt

Je kunt niets kwijtraken wat je nooit hebt gehad. Vrees je er toch voor, dan hecht je er duidelijk al een bepaalde waarde aan. Telt ook als je jaloers bent op andere mannen waarmee hij omgaat. Dit betekent dat je hem liever voor jezelf hebt. En als dat zo voelt, dan moet je toch wel een soort van verliefd zijn.

Hij staat op de achtergrond van je telefoon én je computer

Je staart liever naar een misselijkmakend lieve foto van jullie tweeën dan naar de dikke Porsche die daar de afgelopen acht maanden stond. Iedere keer dat je opstart, confronteer je jezelf met haar gezicht. Op je telefoon alleen is dat al een stuk of zestig keer per dag. Als je het zelfs dan nog niet helemaal zat bent, moet er een spoortje verliefdheid in je zitten.

Eigenlijk is het maar een ellendig iets. Je gooit je hart op tafel met de mogelijkheid dat hij hem in stukken hakt. Hij kan je hart breken (maar kop op, nooit onherstelbaar), maar je leven ook een stuk mooier maken. Doe een beetje soulsearching. Kun je je vinden in het bovenstaande, geloof dan maar dat je hem meer dan alleen leuk vindt. Behalve als je een gigantisch bord voor je hersens hebt, bindingsangst, of bang voor de liefde bent. We snappen dat. Het is ook een eng en benauwend idee dat je nooit meer sex met een ander kunt hebben. Maar geloof ons: echte liefde is dat waard!

Over de schrijver van dit artikel

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. De praatjes blog van Pikalilly is wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de gelijkheid. Dagelijks probeert de redactie hier leuke artikelen te plaatsen om jou te informeren en te interesseren.