Sex is onwijs lekker én goed voor je. Dat wisten we al. Uit nieuw onderzoek blijkt dat je ook ziekten kan voorkomen door flink van bil te gaan. Mannen met meer dan twintig bedpartners hebben 28% minder kans op prostaatkanker.

Dat prostaatkanker een heftige ziekte is, weten we allemaal. Maar een snor laten staan is niet het enige dat je kunt doen. Onderzoekers hebben het verband gelegd tussen het aantal bedpartners en de kans op prostaatkanker. 3200 mannen zijn onderzocht, waarvan ongeveer de helft prostaatkanker heeft. Achter de mannetjes aan gaan is dus helemaal goed voor je. De onderzoekers denken dat een verklaring hiervoor is dat je vaker een orgasme hebt. Maar, hou het bij de mannen: mannen met meer dan 20 mannelijke bedpartners maken juist twee keer meer kans om uiteindelijk die nare ziekte te krijgen.

Hoewel dit natuurlijk topnieuws is, worden er wel wat vraagtekens geplaatst bij het onderzoek. Er wordt alleen een statistisch verband aangetoond, en geen oorzaak-gevolg verband. En wat als je 19 bedpartners hebt gehad? In hoeverre maakt dat verschil uit? En hoewel we het niet willen toegeven, moet je eerlijk zijn: we tellen er soms wel wat meer mannen bij. De onderzoeken naar prostaatkanker zijn nog lang niet klaar, dus we verwachten veel antwoorden.

Over de schrijver van dit artikel

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. De praatjes blog van Pikalilly is wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de gelijkheid. Dagelijks probeert de redactie hier leuke artikelen te plaatsen om jou te informeren en te interesseren.