Op de eerste date meteen je snoeptrommel opentrekken is niet zo’n strak plan. Zeker niet voor mannen. Ligt zijn boxer binnen twee tellen naast het bed, dan is hij waarschijnlijk niet op zoek naar een relatie. Anders had hij je wel moeite laten doen.

Gaat het overduidelijk om een onenightstand, dan kunnen alle remmen los. Zoek je iets serieus, dan is een emotionele connectie de formule voor succes. Vergeet doodsaaie standaardvragen over werk en familie, maar heb het over iets leuks. Gooi je hart op tafel. Begin over iets waar je een bepaald gevoel bij had. Dat kan blijdschap over een festival zijn, of je diepe teleurstelling toen Ajax verloor. Geef je dus bloot, alleen niet letterlijk.

Snel uitgekeken

Daar worden mannen namelijk niet zo enthousiast van. ‘Mannen veranderen niet naarmate ze ouder worden. Een voorbeeld: laat ik mijn zoon voor honderd euro lego uitzoeken, dan kiest hij het duurste doosje uit en speelt er drie dagen mee. Daarna is zijn interesse al snel weg en wil hij na een paar dagen weer terug naar de speelgoedwinkel. Had hij er zelf jaren voor moeten sparen, dan was het hem veel meer waard geweest. Nou, zo is het met sex dus ook.’ En dat klinkt best wel logisch. Hoef je niet veel moeite te doen voor een man, dan plaats je hem laag op de waardeladder. Dan trek je de volgende avond net zo makkelijk een nieuw exemplaar uit de kroeg.

Diep in de diepzinnigheid

All-in op een eerste date hoeft niet altijd desastreus te zijn. ‘Sommige mannen,’ durven zich pas kwetsbaar op te stellen nadat er sex is geweest. Eerst diep erin dus, voordat je de diepte induikt. Dan zou sex op een eerste date ineens wél logisch zijn. Dat maakt het voor mannen moeilijker om te peilen wat voor kerel er tegenover hen zit. ‘Geldt niet voor alle mannen hoor, en je kunt een beetje aftasten.’ Zonder handen, maar verbaal. Toon je eigen kwetsbaarheid en kijk of je tafelgenoot erin meegaat.

Nog wel een tip. ‘Geef hem het gevoel dat die sex er daadwerkelijk in zit. Dat hij het kan krijgen, maar dat hij er wel een beetje moeite voor moet doen.’ Daar komt dan ook die hele hard to get methodiek vandaan. ‘Een band opbouwen via sex loopt meestal nergens op uit. Leer elkaar eerst kennen en bekijk of er een veilig, prettig gevoel ontstaat. Dan komt die sex vanzelf wel.’

Over de schrijver van dit artikel

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. De praatjes blog van Pikalilly is wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de gelijkheid. Dagelijks probeert de redactie hier leuke artikelen te plaatsen om jou te informeren en te interesseren.